"Tudi do 80 sporočil dnevno"

14 Mar, 2022

Zdravstvenim delavcem so se postavljali slavoloki, ko je epidemija zarezala v naša življenja, in prišlo nam je v zavest, da so tudi medicinske sestre pri reševanju življenj, vredne zlata. 

Naša zaposlena ga. Saška Hlebec, ki dela v splošni ambulanti ZD Ljutomer, kot srednja medicinska sestra že 30 let je dejala, da bi še enkrat izbrala ta poklic. 

»Rada delam z ljudmi, čeprav včasih pride kak res naporen dan,« pove. Ko je začela delati, je bilo vse nekam bolj umirjeno, zdaj pa je na splošno več nezadovoljstva in to potem ljudje prinašajo s seboj v ambulanto. Razlika od takrat, ko je začela delati, je tudi v tem, da se je obseg dela povečal, zaradi česar so medicinske sestre preobremenjene in izčrpane. Ob vsem delu, ki ga je treba opraviti za bolnike v ambulanti, in ti so naročeni na vsakih petnajst minut, morajo zdaj veliko vsega opraviti še prek računalnikov in telefonov. »Samo v ponedeljek smo prejeli več kot 80 elektronskih sporočil. Veliko lažje bi bilo za vse, tako zaposlene kot paciente, če bi bili v ambulanti dve medicinski sestri,« še doda.

Več o trenutni situaciji dela in preobremenjenosti medicinskega osebja pa lahko preberete v članku za Vestnik TUKAJ.