Sodelovanje na otroškem angleškem taboru in taboru mladi gasilec

07 Jul, 2023

Otroci tudi v času počitnic, ko prekinejo z vsakodnevnimi obveznostmi in počnejo tisto, kar jih veseli, ne počivajo. Udeležujejo se počitniških taborov in različnih aktivnosti. Del teh smo bili prisotni tudi mi. Sodelovali smo na otroškem angleškem taboru in taboru mladi gasilec. 

Tako udeleženci ljutomerskega otroškega angleškega tabora kot tudi  mladina gasilske zveze Ljutomer se zavedajo, da nesreča nikoli ne počiva in kako zelo je pomembno znanje prve pomoči.

Otroci so bili seznanjeni z  temeljnimi postopki oživljanja (TPO) in se naučili uporabljati avtomatski zunanji defibrilator (AED). Vse slišano so tudi praktično utrdili s pomočjo lutke. 

Vemo, da  ima ustno zdravje pomembno vlogo za naše dobro splošno počutje, zato smo na delavnicah utrdili že pridobljeno znanje o skrbi za naše zobke. Teoretično in praktično…

Zahvaljujemo se tako otrokom, kot tudi organizatorjem, da smo lahko bili prisotni pri obeh taborih. Verjamemo, da je takšno preživljanje prostega časa za otroke velika dogodivščina, kjer se spletejo medsebojne vezi in ostanejo lepi spomini na poletne dni.