Obisk državne sekretarke Jelke Godec v ZD Ljutomer

25 Mar, 2022

V četrtek, dne 25.3.2022 nas je v ZD Ljutomer obiskala državna sekretarka za področje zdravstva v kabinetu predsednika vlade ga. Jelka Godec. 

Ogledala si je novo stavbo NMP ter ostale prostore našega Zdravstvenega doma. Seznanili smo jo s prostorsko stisko ter z željo po pridobitvi dodatnih specialističnih programov, ki bi jih naši prebivalci nujno potrebovali. Govora je bilo tudi o postavitvi zobozdravstvene ambulante v občini Razkrižje. Predvsem škoda je popolnoma neizkoriščenega rentgenskega aparata, ki ga imamo v ZD Ljutomer, ampak ga zaradi birokratskih omejitev doslej še nismo mogli dati v popolno uporabo. 

Gospe Godec smo med drugim tudi že predstavili projekte nadaljnje širitve ZD-ja, pri čemer nas je seznanila z trenutnim stanjem sofinanciranja teh projektov.

Ključna tema pa je bila aktualna širitev mreže satelitskih urgentnih centrov po Sloveniji, za katerega imamo v Ljutomeru že vso primerno infrastrukturo. S temi dejstvi smo seznanili tudi go. Godec ki je obljubila da se bo ta prošnja proučila.