Minister za zdravje Janez Poklukar obiskal Zdravstveni dom Ljutomer

05 Jan, 2022

Včeraj, v okviru vladnega obiska v Pomurju, je minister za zdravje Janez Pokljukar obiskal zdravstveni dom v Ljutomeru.

Uvodoma si je minister ogledal novo stavbo nujne medicinske pomoči, nad katero je bil zelo navdušen. Nadalje je obiskal cepilni center ter se na kratko srečal še z zdravniki in zobozdravniki zdravstvenega doma s katerimi je izmenjal nekaj odprtih vprašanj strokovne narave. V drugem delu obiska pa se je nato na delovnem sestanku sestal še z vodstvi vseh Zdravstvenih domov iz Pomurja. 

Tako so bili na sestanku prisotni vsi direktorji zdravstvenih domov iz Pomurja, njihovi pomočniki in strokovna vodja ZD Ljutomer, ki so ministra seznanili s trenutnimi epidemiološkimi razmerami in mu predstavili trenutno delo in aktivnosti, ki potekajo v zdravstvenih domovih. Skupaj so se dotaknili tudi vprašanja, kaj še lahko vsi skupaj naredimo za uspešen boj proti epidemiji. Minister je med drugim izpostavil, da bo za uspešen boj pri spopadanju z virusom Covid 19, ter za normalizacijo razmer v zdravstvu, nujno dvigniti še precepljenost v starostni skupini 50+.

Direktorji so ministra še seznanili z kadrovsko problematiko v zdravstvenih domovih, dotaknili so se tudi plačnega sistema, ki je trenutno aktualen.  Vesel je bil tudi dejstva, da smo ZD-ji, kljub lastni kadrovski podhranjenosti, pristopili na pomoč še bolnišnici v MS.