Dan odprtih vrat in otvoritev CKZ

26 Sep, 2023

V petek, 22. 9.2023 je potekal dan odprtih vrat ZD Ljutomer in otvoritev CKZ-ja. 

Predstavili smo različne dejavnosti in programe, ki jih izvajamo. Obiskovalci so lahko opravili številne brezplačne meritve ter svetovanja,  pripravili smo zdravo vadbo pod vodstvom fizioterapevtov, prikaz oživljanja z AED in ogled reševalnega vozila, potekali so zobozdravstveni pregledi s svetovanjem in možnostjo vpisa pri zobozdravniku, posvet s fizioterapevtom, posvet s pediatrom in možnost izbire in vpisa pri pediatru ter predstavitev logopedske in psihološke obravnave,…

Predstavili smo tudi program SVIT ter ostalih dejavnosti, predstavil se je tudi Rdeči križ Ljutomer in društvo diabetikov Ljutomer.

Prav tako je na ta dan potekala tudi otvoritev Centra za krepitev zdravja v novih prostorih (nad Pošto v Ljutomeru), katerega namen je ohranjanje in krepitev zdravja ter pridobivanje zdravih življenjskih navad. 

Ob otvoritvi so zbrane nagovorili direktor ZD Ljutomer Boštjan Pihlar, predstojnik OE NIJZ Murska Sobota Martin Ranfl in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. Odprtja so se udeležili tudi ostali župani Občin ustanoviteljic ZD Ljutomer, Branko Slavinec iz Občine Križevci, Drago Legen iz Občine Veržej in Stanko Ivanušič iz Občine Razkrižje. Za krajši kulturni program pa je poskrbela zaposlena v ZD Ljutomer Rahela Žižek Mraz.

CKZ izvajajo naslednje programe in aktivnosti: 

  • program Priprava na porod in starševstvo,
  • program Vzgoja za zdravje za otroke in mladostnike v vrtcih in šolah,
  • aktivnosti za krepitev zdravja in preventivno obravnavo otrok,
  • mladostnikov in njihovih staršev,
  • promocijo zdravja za mlade v lokalnih skupnostih (npr. PUMO),
  • zobozdravstveno vzgojo za otroke in mladostnike,…