Logopedska dejavnost s 1.3. deluje v polnem obsegu

18 Mar, 2022

Od 1. marca 2022  naša logopedska ambulanta v ZD Ljutomer deluje v polnem delovnem obsegu. 

V ambulanti bo naše paciente, otroke in mladostnike z odstopanji na področju govorno-jezikovne komunikacije, sprejemala izkušena logopedinja Livia Horvat prof.def. 

Pridobitev logopedske dejavnosti pomeni, da bo od zdaj naprej tudi pri nas zagotovljena pokritost logopedskih storitev, v katere spadajo vse preventivne dejavnosti za zgodnje odkrivanje govorno-jezikovnih patologij in vključenost posameznika v ustrezne terapevtske obravnave. Prednost tega vidimo tudi v tem, da se lahko vse logopedske obravnave in terapije izvajajo v domačem, lokalnem okolju, kar je neprecenljive vrednosti v smislu hitrejše in lažje dostopnost vsem pacientom. Stremimo tudi k zagotavljanju čim višje kakovosti izvajanja zdravstvenih storitev. Opolnomočenje logopedske dejavnosti namreč omogoča tesnejši stik s pacienti in njihovimi skrbniki ter obenem olajša naše medsebojno multidisciplinarno strokovno povezovanje in sodelovanje z vsemi deležniki znotraj in izven zavoda. 

Naš dolgoročni cilj je, okrepitev področja logopedije na primarni ravni zdravstva ter razširitev na širša področja dela. Tako bomo zagotovili celovito rehabilitacijo otrok in odraslih z motnjami komunikacije, motnjami jezikovno-govornega sporazumevanja in motnjami požiranja.